davide.lindsayarchitects

Home Profile Projects News Contact

 

Daleview Avenue, Glasgow

 

We were approached by the client who having seen our project at Lindsay Place, was interested in a similar design for their property in a nearby street.

As the house types were the same we created a similar design internally by pushing the new kitchen to one side while creating a visual axis though the house from the front door to the back garden. The existing rear dining room was then opened up to allow as much natural light in as possible which then led into the new dining area to the rear and lower level kids den.

This project was different however through the considerable change in ground level between the front and back gardens. We knew that in addressing this change, we would require at least one 'split level' internally. We have however used this to create seating around what will be the sunken kids den with access to the back garden.

Photo's of the completed project to follow shortly...

 

 

 

 

 

 

 

 

David E. Lindsay Architects Ltd, 116 Shakespeare Street, Glasgow G20 8LF. Tel: 0141 946 6068 / Mob: 07817 555 547 Email: mail@davidelindsayarchitects.co.uk